Home

Nieuws 1 reactielaatste update:4 mrt 2013

Stadsboerderij Amsterdam-Noord

Zestien streng geselecteerde topstudenten ontwikkelen tussen 4 maart en 3 mei een business case voor een stadsboerderij in Amsterdam-Noord. Het ontwikkeltraject is opgezet en wordt begeleidt door Creative City Lab, een samenwerkingsverband van bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen.

De studenten komen van verschillende studierichtingen maar hebben volgens de organisatie allemaal passie voor duurzaam voedsel en duurzame gebiedsontwikkeling. Soms dient het traject als afstudeerproject. De studenten krijgen begeleiding van de partners van Creative City Lab, waaronder Youth Food Movement en Rabobank.

Het is volgens Creative City Lab uniek dat wordt gewerkt aan een winstgevend concept. Normaliter wordt vooral gedacht aan milieuvriendelijkheid en de sociale functie van een boerderij in de stad. Stadsdeel Amsterdam-Noord heeft voor de ontwikkeling van de stadsboerderij 4 hectare grond voor 10 jaar ter beschikking gesteld. Het gaat om een voormalig sportpark en een voormalig asielzoekerscentrum.
Wat op de boerderij geproduceerd gaat worden, is nog onbekend. Er wordt gedacht aan groente en fruit, varkens en geiten maar ook vis, bloemen en bijen. Naast een boerderij mag volgens de vergunning een winkel of restaurant op de locatie worden gevestigd.

Eén reactie

  • P Verschuren

    Ik hoop wel dat ze ook boeren en tuinders bij het project betrekken, dan ben ik benieuwd naar de uitkomst.

Of registreer je om te kunnen reageren.