Home

Nieuws

Rabo: aandeel groente en fruit daalt

De Rabobank had eind 2012 nog 10 procent van haar kredietportefeuille food en agri uitstaan in groente en fruit. Dat was in 2011 nog 11 procent, net als in 2010, blijkt uit het jaarverslag dat de bank gisteren uitgaf.

De bank kon donderdag geen uitsplitsing maken, maar maakt wel melding van meer afgeschreven leningen in de glastuinbouw. Het is één van de slechtst presterende sectoren, naast de binnenvaart en vastgoedsector, aldus de bank.

Een woordvoerder noemt het pakket leningen in de glastuinbouw overigens stabiel tot licht dalend. Dat geldt niet voor de hele portefeuille agri die nog wel groeit.

Het totaal uitstaand krediet van de bank bij de nationale en internationale agri- & fodsector is 5 procent toegenomen tot 91,6 miljard euro. Daarmee lag de groei hoger dan de bij kredietverlening aan private klanten. De bank heeft relatief veel geld uitstaan in vlees (19 procent) en akkerbouw (18 procent) en 17 procent in de zuivel. De agri & foodsector is nu goed voor 20 procent van het uitstaand krediet van de Rabobank. Daarmee neemt het belang van de agrarische sector voor de bank toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.