Home

Nieuws

PT trekt GMO-schorsingen in

Het Productschap Tuinbouw heeft van twee telersverenigingen de schorsing van de GMO-erkenning ingetrokken. ZON fruit & vegetables, één van de twee verenigingen, heeft daarmee weer een volledige erkenning en ontvangt weer GMO-gelden.

Dat bevestigt de afzetorganisatie desgevraagd. Het PT deed tot dusver steeds geen uitlatingen over de in totaal vijf schorsingen en kon dat vanmorgen ook nog niet.

Wie de andere telersvereniging is waarvoor de schorsing is opgeheven, kan ook koepel voor afzetorganisaties DPA niet zeggen. Directeur Hans van Es zegt daarover afspraken gemaakt te hebben. Hij noemt het opheffen van de schorsing wel een goede zaak voor de betreffende telersverenigingen.

ZON liet eerder weten minder afhankelijk te willen worden van GMO-inkomsten. Nu de afzetorganisatie de GMO-subsidies weer ontvangt, valt dat gelijk met de start van het glasgroenteseizoen.

Eén van de andere geschorste telersverenigingen is FresQ. Die liet zelf in januari weten geen GMO-inkomsten te verwachten in 2013. Daar loopt nog een onderzoek naar de uitvoering van de GMO-regels. De status van de overige twee geschorste telersverenigingen is niet bekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.