Home

Nieuws

Horti Fair 2013 gaat niet door

De International Horti Fair 2013 in Aalsmeer gaat niet door. Dat maakte vanmiddag het bestuur van de beurs bekend.

Van 6, 7 en 8 november zou de International Horti Fair tegelijkertijd met de FloraHolland Trade Fair plaatsvinden in Aalsmeer. De aanvankelijk positieve reacties bogen om in kritiek op het feit dat de Horti Fair niet in de hallen van de bloemenveiling, maar op een buitenlocatie (tent) zou plaatsvinden. Dat was voor een aantal bedrijven uit de tuinbouw aanleiding om contact te zoeken met de RAI, voor mogelijk alsnog een nieuwe tuinbouw-RAI.

Na 13 jaar in de RAI in Amsterdam leek in november 2012 het doek gevallen voor een hoofdstedelijke tuinbouwbeurs. De Horti Fair werd in 2012 door 15 duizend mensen bezocht, 8 duizend minder dan in 2011. De manier waarop FloraHolland echter de vernieuwde Horti Fair wilde organiseren viel bij de techniekbedrijven niet helemaal goed.

Over de eventuele nieuwe beurs, die mogelijk breder zou zijn dan alleen voor de glastuinbouw, is deze week een derde overleg. Volgens een woordvoerder van de RAI is het nog te vroeg om meer te zeggen over aard en omvang van de nieuwe beurs. “Zoals altijd als we benaderd worden kijken we naar de haalbaarheid van het beursconcept.”

Het bestuur van de Horti Fair beraadt zich nog op de toekomst.

Of registreer je om te kunnen reageren.