Home

Nieuws

Greenery verliest gevoelige rechtszaak

Handelsbedrijf Hillfresh en oprichters Pieter de Jong en Leo van den Heuvel hoeven The Greenery geen overnamesom te betalen voor het Greenery-onderdeel Hagé.

The Greenery eiste dat in hoger beroep omdat - volgens The Greenery - de gedaagden in 2007 circa 50 man personeel van Hagé overnam met 23 leveranciers en zo afnemers van Hagé ging beleveren. The Greenery eiste bij aanvang van de rechtszaak een geldbedrag ter hoogte van de normale overnamesom voor Hagé in normale omstandigheden (7 maal de winst), maar na de rechtbank van Rotterdam in 2010 heeft ook het Gerechtshof in Den Haag The Greenery niet in het gelijk gesteld. Daar bedroeg de claim 19 miljoen euro.

De overstap van personeel en Hagé-directielid Leo van den Heuvel veroorzaakte veel deining in de handel, omdat blijkbaar een handelshuis kwetsbaar was als personeel met ervaring en netwerk massaal opstapt. Het zorgt voor een extra onzekerheid bij overnames in het handelscircuit, dat veel meer om mensen lijkt te draaien dan om het bedrijf zelf. Daar maakt deze uitspraak geen einde aan.

In 2010 sprak de rechtbank al uit dat Hillfresh en haar oprichters niet onrechtmatig hadden gehandeld. Het Gerechtshof heeft nu ook geoordeeld dat Hillfresh en haar oprichters zich niet aan onrechtmatige concurrentie en onrechtmatig handelen hebben schuldig gemaakt. The Greenery zegt het vonnis nog te bestuderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.