Home

Nieuws

'Geneeskunde omarmt voedingsstoffen'

Nieuwe inzichten maken duidelijk hoe mensen zichzelf precies maken uit voeding. Dat zal leiden tot een omwenteling in de geneeskunde, met een versterkte focus op voedingsstoffen.

Dat stelt hoogleraar syteembiologie Hans Westerhof  in de volkskrant na een publicatie van de stofwisselingsinzichten in het blad Nature Biotechnology. Ieder mens kan straks zijn eigen aanleg voor ziekten onderkennen en daar de voeding bij kiezen om deze te voorkomen, stelt hij. "Diëten kunnen sterk geprofessionaliseerd worden. Veel aandoeningen worden niet herkend als ziekte, maar zijn subtiele verstoringen van de stofwisseling. Als je die verhelpt, kunnen mensen zioch veel gezonder en prettiger voelen. De mogelijkheden zitten overal”, zegt Westerhof. Hij is één van de onderzoekers in het project en noemt het zelf één van de grootste doorbraken allertijden.

De inzichten in de menselijke stofwisseling is ook geschikt om kanker te bestrijden, vanwege de inzichten in hoe tumoren ontwikkelen en de rol van medicijnen daarbij.

Of registreer je om te kunnen reageren.