Home

Nieuws

‘Engeland moet meer importeren door koude’

De koude start van het groeiseizoen zorgt voor lagere opbrengstvoorspellingen in Engeland, maar ook Wales en Schotland.

De Britse boerenbond NFU spreekt bij monde van Guy Poskitt, voorzitter van de tuinbouwafdeling van de NFU, van een moeilijke start van het seizoen voor telers voor wat betreft volumes. “Dit is zeker een seizoen met hogere prijzen, maar het zal ook de import van groente en aardappelen stuwen.” Poskitt vertelde dat aan Fresh Produce Journal dat een rondgang maakte langs teelten op het eiland.

Zachtfruittelers verwachten een vertraagde start van het seizoen. Ook zal de koude start zorgen voor een matige productie van het Britse zachtfruit. De Britse asperge-oogst zal naar verwachting vier weken vertraagd zijn, waarbij tekorten verwacht worden. Teler Yulian Korkinski uit Abingdon, voorziet hoge aspergeprijzen. “Het is zorgwekkend. De groei is heel traag. De nachten zijn gewoon te koud en ook overdag is de temperatuur te laag.” Tot medio april zal sneeuw en vorst nog de dienst uitmaken op het Britse eiland, blijkt uit lange termijn weersverwachtingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.