Home

Nieuws

Curator poogt faillissement op teler te verhalen

Twee eigenaren van een failliet champignonbedrijf zijn volgens de curator aansprakelijk voor de restschuld.

 

De curator wil daarom 630.000 euro verhalen op de telers, vanwege onbehoorlijk bestuur inzake ondermeer loonbelastingontduiking.

De rechtbank van Middelburg heeft die eis in ieder geval niet overgenomen, maar de curator in het ongelijk gesteld. Het is niet hard te maken dat de ontduiking van loonbelasting door de telers de oorzaak van het faillissement was. Beiden waren vrijgesproken in een zaak rond illegale arbeid. De kwekerij in Zeeland had één afnemer en toen deze de champignons niet langer afnam, ging het bedrijf failliet, zeggen de telers. In de rechtszaak heeft de afnemer verklaard dat de grote afstand van de kwekerij en de slechtere kwaliteit van de champignons de oorzaak zijn voor het stoppen van de afname van champignons.

Doordat de telers na het faillissement niet meer op het bedrijf mochten komen, was er geen mogelijkheid een nieuwe afnemer te vinden. Een directe relatie met de belastingontduiking mag niet gelegd worden, omdat de curator zelf heeft nagelaten bezwaar aan te tekenen tegen de naheffing, oordeelt de rechtbank.

Of registreer je om te kunnen reageren.