Home

Nieuws

Telers overwegen plek op groothandelscentrum

Telersverenigingen zijn geïnteresseerd in deelname aan het nieuwe Foodcenter Westland in Poeldijk. Al dit jaar wordt wellicht met de bouw van deze groothandelsmarkt voor detailhandel en horeca begonnen.

Op een informatiebijeenkomst deed directeur Herwi Rijsdijk van bedrijventerrein ABC Westland de plannen uit de doeken. Onder de belan gstellenden voor een plekje op de nieuwe groothandelscentrum waren telersverenigingen Eminent en FrEsteem.

Voor Rijsdijk geen verrassing. “De Westlandse tuinders hebben een breed assortiment van bijzondere producten, die heel goed kunnen worden afgezet bij de gespecialiseerde detailhandel en de horeca.” Overigens denkt Rijsdijk dat de belevering door de bedrijven op het nieuwe Foodcenter niet alleen beperkt hoeft te blijven tot de regio Den Haag en Rotterdam. “Ook de groothandel maakt een schaalvergroting mee en een ontwikkeling naar internetverkoop en thuisbelevering. Ook in die trends kan het een voordeel zijn voor gespecialiseerde bedrijven om bij elkaar op één locatie te zitten en dingen samen te kunnen oppakken.”

Wanneer 60 procent van de eerste fase van 4 duizend vierkante meter netto bedrijventerrein voorverhuurd is kan de bouw beginnen. In een tweede fase is plaats voor 2 tot zelfs 3 hectare bruto terrein.

Of registreer je om te kunnen reageren.