Home

Nieuws

Rewe bant groente bij misstand arbeid

De Duitse supermarktketen Rewe introduceert een eigen merk Pro Planet op haar groenten en fruitafdeling met strengere eisen voor bestrijdingsmiddelen en omgang met personeel.

Rewe eist van leveranciers dat ze voor het einde van het jaar gecertificeerd zijn voor de sociale paragraaf van GlobalGap. Blijkt uit controle dat regels overtreden worden op gebied van arbeid, dan neemt Rewe afscheid van deze leverancier. Dat zegt hoofd strategische inkoop van Rewe Guido Siebenmorgen in het blad Eurofruit.

Rewe introduceert het label om het te onderscheiden van de rest van de groente en fruitafdeling. De eis geldt dus niet voor alle producten. De supermarktorganisatie heeft het label al bij andere productgroepen geïntroduceerd. Pro Planet is onder bestuur van maatschappelijke organisaties en Rewe wil het openstellen voor meer partijen. Regels voor beloning moeten passen bij de nationale wetgeving, stelt Pro Planet, dat geldt ook voor overwerk of boetes voor personeel.

Voor bestrijdingsmiddelen stelt Rewe’s Pro Planet de eis dat 50 procent van de wettelijke norm voor restwaarde is toegestaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.