Home

Nieuws laatste update:19 feb 2013

Rabobank: teelt verschuift door lokaal product VS

De opkomst van lokale teelt van groente en fruit heeft een verschuiving veroorzaakt in de Verenigde Staten.

Met name in Californië hebben telers arealen terug gebracht door een explosie van lokale productie in gebieden als Oregon, Washington en Michigan. Met name het areaal sla en broccoli in Californië liep terug. Dat blijkt uit een rapport van de Rabobank Food & Agribusiness Research and Advisory group.

Volgens onderzoeker Karen Halliburton Barber groeit de lokale teelt in de VS nu vijf tot zeven jaar en is er een kritische massa ontstaan. De groei is echter nog niet ten einde, stelt ze. De komende vijf tot zeven jaar zal de groei van de lokale teelt nog toenemen.

Ze wijst wel op een onderzoeksprobleem. De definitie van lokaal product verschilt sterk tussen de verschillende staten en partijen als retail. Waar de ene partij een omtrek van 50 miles hanteert, noemt een andere partij de afstand die een vrachtwagen in zeven uur aflegt.

Of registreer je om te kunnen reageren.