Home

Nieuws

Overleg met Rusland over export groente

Een hoge Nederlandse ambtelijke delegatie overlegt dinsdag in Moskou met Russische ambtgenoten over de export van groente en fruit naar Rusland.

Nederland wil dat Rusland het Nederlandse fytosanitaire inspectiebeleid voor groente en fruit erkent. Rusland wil dat de Nederlandse overheid exportcertificaten afgeeft na inspecties. Nederland wil een voorstel toelichten waarbij inspecteurs van het Kwaliteitscontrole Bureau (KCB) een ambtenarenstatus krijgen. De Nederlandse export van groente en fruit wordt nu nog deels met buitenlandse fytosanitaire certificaten voorzien.

De Nederlandse delegatie van de zogenaamde High Level Meeting van de landbouwwerkgroep Nederland-Rusland wordt geleid door directeurgeneraal van EZ Hans Hoogeveen.

Of registreer je om te kunnen reageren.