Home

Nieuws

Meer telers Greenery stappen in Franse teelt

Een frambozenteler van The Greenery wil samen met een Franse teler de productie van frambozenteelt in Frankrijk starten. Het is een gelijksoortig project dat ijsbergslatelers in oktober al startten.

De sla-oogst van eind oktober is succesvol verlopen en dat samenwerkingsmodel blijkt kansrijk. Frans Scholts, directeur van Greenery-dochter Hoogsteder, verwacht nog meer initiatieven. “Dit initiatief in Zuid-Frankrijk kan leiden tot een intensieve samenwerking tussen verschillende Nederlandse en Franse telers met als gevolg lokale productie in verschillende delen van Frankrijk.”

Tussen de Nederlandse en Franse fruitteler zijn gesprekken over de eerste planting van struiken. “Dat zal met rassen gebeuren die de teler kent en de bestaande kennis van de Nederlandse teler. Voor ons als The Greenery is het belangrijk om de positie bij retail te versterken, omdat de klanten lokaal product willen”, aldus een Greenery-woordvoerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.