Home

Nieuws laatste update:26 jun 2013

Kwart minder tomaten uit Marokko

Marokko heeft in januari ongeveer 24 procent minder minder tomaten uitgevoerd naar de landen in de Europese Unie. Dat is vergeleken met het gemiddelde van de afgelopen drie jaar, zo blijkt uit gegevens van de Europese Commissie.

De Marokkaanse tomatensector kampt met ongunstige weersomstandigheden en stakingen.  Van het contingent van bijna 295.000 ton wordt circa 95 procent van het contingent benut, blijkt uit de gegevens die de Europese Commissie bekend maakte tijdens de laatste beheerscomité groenten en fruit.

Voor de Spaanse tomatensector betekent de lagere invoer uit Marokko dat de markt stabiel blijft. De tomatenprijzen in Spanje lagen in januari op een vergelijkbaar niveau als gemiddeld in de laatste drie jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.