Home

Nieuws

Duitsland heeft minder import nodig

In Duitsland werd in 2012 relatief meer groente en fruit van eigen bodem gegeten. Door een kleinere import en iets grotere eigen productie en lagere uitvoer is Duitsland meer zelfv oorzienend geworden voor groente.

Voor 38 procent kon de Duitse teelt voorzien in eigen Duitse behoefte aan groente in het seizoen 2011/2012, dat was 35 procent in 2010/2011. De stijging is overigens niet bijzonder, omdat het seizoen 2009/2010 ook een zelfvoorzieningsgraad van 38 procent werd gehaald. Sinds 2005 is de productie in Duitsland wel significant gestegen. De import van groente is relatief stabiel, blijkt uit de cijfers van de overheidsdienst BMELV.

De zelfvoorzieningsgraad bij fruit is met 20 procent overigens lager dan bij groente. Bij fruit is de Duitse consumptie gedaald de laatste jaren, en ook de invoer. Daardoor is het zelfvoorzieningspercentage relatief stabiel bij fruit.

Of registreer je om te kunnen reageren.