Home

Nieuws

Duitse import groente daalt

De Duitse invoer van verse groente is gedaald in 2012.

Dat blijkt uit cijfers van het Duitse bureau AMI die bij de start van de Fruit Logistica bekend zijn gemaakt. De import zal zelfs onder het niveau van 3,1 miljoen terecht komen, verwacht AMI, waardoor opnieuw een daling optreedt na 2011. Een belangrijke reden van de daling is de daling van de invoer aan het begin van het jaar uit Spanje. Ook aan het einde van 2012 noteerden de Duitse statistici van AMI een daling uit Spanje.

De import van fruit uit landen buiten de EU bleef in 2012 gelijk. AMI baseert zich daarbij op voorlopige cijfers van Eurostat van de EU-landen. Wel is een daling zichtbaar van de invoer van hardfruit en bananen. De import van verse groente uit derde landen is heel beperkt. Hier wordt de handel vooral tussen landen van de EU uitgevoerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.