Home

Nieuws

Bonduelle groeit vooral buiten eurozone

Groentenverwerker Bonduelle verwacht dit lopende boekjaar te kunnen voldoen aan de voorspelde acht procent omzetgroei en winstpercentage van 5 tot 10 procent.

Dat is het gevolg van de forse omzetgroei in het tweede kwartaal van het lopende boekjaar, vooral buiten Europa. In dat tweede kwartaal bedroeg de omzetgroei 15 procent. De groei zat vooral in de diepvriesomzet. De saladeverkopen groeiden 0,1 procent in het eerste half jaar. Die divisie beslaat nu 185 miljoen euro op een totale halfjaaromzet van 979,3 miljoen euro. Twee derde van die omzet haalt Bonduelle uit de eurozone, maar daar is de omzet stabiel tot licht dalend. Het belangrijkste onderdeel van Bonduelle is nog altijd de conserven, maar deze omzet is stabiel.

In het vorige boekjaar groeide de omzet van Bonduelle ook al vooral buiten de eurozone. Dat is het gevolg van overnames in de Verenigde Staten (Allen’s diepvriesactiviteit) en Rusland (Cecab blikactiviteiten). Een overname in Hongarije in de blikverwerking droeg wel bij aan groei van de Europese omzet. De Franse groenteverwerker en saladeproducent Bonduelle wil de fabriek in het Duitse Straelen aanzienlijk uitbreiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.