Home

Nieuws

Bijstand stopt na verzwijgen fruitgaarden

Een echtpaar moet bijstand vanaf 2001 tot 2009 terugbetalen wegens het niet melden van het bezit van onroerend goed in het buitenland, waaronder 3 fruitgaarden en twee akkers in Tuzla (Bosnië-Herzegovina).

Dat blijkt uit een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep. Dat hoger beroep was aangespannen door het echtpaar dat overigens erkent mede-eigenaar te zijn van de percelen waarop fruitteelt plaatsvindt. Eerder oordeelde de rechtbank nog dat aangetoond was dat één van de twee betaalde werkzaamheden had verricht. Dat werd in de besluitvorming van de raad niet meegenomen. Alleen al het bezit van de huizen en percelen is voldoende om tot terugvordering van bijstand over te gaan, stelde de raad  in haar uitspraak.

Of registreer je om te kunnen reageren.