Home

Nieuws

Tuinbouwgemeenten wijzen arbeidsmigrant op rechten

De tuinbouwgemeenten Westland, Horst aan de Maas, Venray, Peel en Maas en Zundert doen vanaf 1 januari mee aan een proef met een participatieverklaring voor (arbeids)migranten die nieuw naar Nederland komen.

Nieuwkomers van buiten én binnen de Europese Unie, zoals de in 2014 verwachte stroom aan Roemenen en Bulgaren, worden in die verklaring gewezen op hun rechten en plichten en de fundamentele waarden van de Nederlandse samenleving. De verklaring is onderdeel van een breder pakket aan maatregelen om integratie van arbeidsmigranten te laten slagen. Dat schrijft minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.
Behalve de verklaring zetten gemeenten ook andere middelen om de migranten makkelijker hun weg te laten vinden in de Nederlandse samenleving en minder kwetsbaar zijn voor uitbuiting en misbruik.' in zoals informatiebijeenkomsten, taaltrajecten en coaches om nieuwkomers zo goed mogelijk wegwijs te maken in de samenleving.

Naast genoemde tuinbouwgemeenten doen ook de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Enschede en Amersfoort mee.

Of registreer je om te kunnen reageren.