Home

Nieuws

Greenery werkt aan reorganisatie

Ad interim-topman Okke Koo van The Greenery heeft personeel van het handelsbedrijf deze week globaal ingelicht over reorganisatieplannen met daarbij gedwongen ontslagen.

Het personeel heeft nog geen duidelijkheid gekregen over de eigen toekomst. Daarvoor is eerst goedkeuring van de plannen nodig van de Ledenraad en Raad van Commissarissen, mogelijk later deze maand. Wel is duidelijk dat de organisatiestructuur gewijzigd wordt, dat functies veranderen en dat ontslagen zullen vallen. Hoeveel functies sneuvelen is niet bekend.  De kostenmaatregel is onderdeel van de aangescherpte strategie en  moet het kernbedrijf van The Greenery weer winstgevend maken.

De ondernemingsraad heeft de plannen al wel goedgekeurd, stelt de woordvoerder. "De afgelopen maanden is door het management hard gewerkt aan de aangescherpte strategie en is gekozen voor een nieuwe richting. Dat betekent dat we nog steeds gericht blijven op retail en trade, maar we moeten de uitvoering wel efficiënter gaan doen. Hoe dat precies gaat gebeuren, kunnen we nog niet zeggen omdat de plannen nog niet zijn goedgekeurd door de ledenraad en Raad van Commissarissen. Die zijn wel betrokken bij het proces."

Ook uit kringen rond het personeel van The Greenery blijkt dat personeel vandaag geen duidelijkheid over de eigen toekomst heeft gekregen. Het personeel is verteld dat men ernaar streeft om in december meer duidelijkheid over de toekomst van het bedrijf te geven.

Of registreer je om te kunnen reageren.