Home

Nieuws 1 reactie

Dijksma tegen extra steun promotie gangbare AGF

Staatssecretaris Sharon Dijksma is tegen uitbreiding van het Europese budget voor voorlichting en afzetbevordering voor land- en tuinbouwproducten van 50 tot 200 miljoen euro.

Volgende week zal de Europese commissie zulke plannen presenteren. Dijksma zal in de komende landbouwraad (komende week) aangeven dat promotie een zaak is van het bedrijfsleven zelf. Als er al extra geld naar promotie gaat, moet het om duurzame producten gaan en niet om de promotie van gangbare producten.

De Europese investering in het promotiebudget moet verkoop en consumptie van producten in Europa en derde landen stimuleren. Er is volgens de plannen sprake van een belangrijke Europese meerwaarde.

Door de sectoren zelf wordt de uitbreiding toegejuicht. Het wordt gezien als mogelijkheid om de consumptie te versterken en zo een bredere markt te creeëren voor land- en tuinbouwproducten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    P. Verschuren

    Vreemd, opvoeren van de promotie is het enige wat de sector lucht kan geven om nog verder te verduurzamen. Alle subsidiemaatregelen zouden kunnen worden afgeschaft om hier geld in te steken wat mij betreft. De huidige subsidie levert enkel overproductie op en hierdoor wordt een verdere verduurzaming juist tegengewerkt. Overigens is gangbaar een duurzame productiemethode want anders was het niet gangbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.