Home

Nieuws

Asscher maakt Europese afspraken

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft in Brussel met zijn collega-ministers Europese afspraken kunnen maken over een betere gezamenlijke aanpak van verstoringen van de arbeidsmarkt. Uitwassen als gevolg van het vrij verkeer van werknemers, dat vanaf 1 januari ook gaat gelden voor Roemenen en Bulgaren moeten zo beter kunnen tegengegaan.

Het gaat met name om een betere samenwerking tussen de overheden van de lidstaten. Nu proberen uitzendbureaus met  fiscale regels van het land waar arbeidsmigranten vandaan komen de prijs van arbeid omlaag te brengen. Volgens de nieuwe Europese afspraken kunnen boetes op onderbetaling voortaan ook in andere EU-landen geïnd worden. Daarnaast worden Europese landen verplicht informatie te verschaffen over de arbeidsvoorwaarden die in de sector of het bedrijf gelden. Ook kunnen landen elkaar verzoeken om inspectie te doen naar een bepaald bedrijf, en wordt er actie ondernomen tegen postbusondernemingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.