Home

Nieuws laatste update:9 dec 2013

ACM verlaagt tarieven regionaal netbeheer

De maximumtarieven die regionale netbeheerders van het elektriciteitsnet mogen vragen, gaan volgend jaar met gemiddeld 7 procent omlaag. Regionale gasnetbeheerders mogen over de gehele linie zo'n 5 procent minder in rekening brengen voor hun aansluitings- en transportkosten.

Dit blijkt uit de tariefbesluiten voor 2014 die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) dinsdag heeft gepubliceerd. Brancheorganisatie Netbeheer Nederland heeft al aangegeven dat netbeheerders de tariefsverlaging gaan aanvechten. Zij zijn het niet eens met de redenering van ACM dat hun tarieven omlaag kunnen omdat zij goedkoper geld kunnen lenen door de lagere rente. ACM bevestigt dat netbeheerders bezwaar en beroep kunnen instellen tegen de tariefbesluiten. Maar ook dan gaan de nieuwe tarieven per 2014 in eerste instantie toch in, stelt de toezichthouder

De totale energienota gaat volgend jaar waarschijnlijk omlaag, zo bleek onlangs al uit een schatting van grote energiebedrijven. Als gevolg van een voordelige inkoop van energie, pakken ook de variabele leveringstarieven naar verwachting iets gunstiger uit voor de afnemers.

Of registreer je om te kunnen reageren.