Home

Nieuws

Univeg: door obligaties kan blik op lange termijn

Univeg heeft door een obligatie-uitgifte 285 miljoen euro opgehaald uit de financiële markt.

Het moet de marktleider in Europa helpen de blik op de lange termijn te richten. Het geeft rust na een roerige periode van korte termijn denken met investeringsmaatschappijen, laat het concern weten. Het geld is niet bestemd voor grote overnames, maar gerichte overnames op groeimarkten zijn wel te verwachten. Door middel van deze uitgifte, wil het bedrijf zijn schuld herfinancieren en een sterke groeibasis creëren. Dit gebeurt enkele maanden nadat de oprichter Hein Deprez samen met twee Zuid-Afrikaanse en één Belgische families terug de controle heeft verkregen over UNIVEG na de overname van de meerderheid van de aandelen die in handen waren van CVC Capital Partners.

Univeg heeft goede kansen om voldoende winst te genereren in de toekomst met haar strategie bij grote supermarktketens als Albert Heijn, oordeelde kredietbeoordelaar Standard & Poor's over het Belgische Univeg. Toch is het concern kwetsbaar voor negatieve marktontwikkelingen. Dat bleek in de Ehec-crisis, stellen analisten, maar ook mogelijk toekomstig toenemende concurrentie kunnen het resultaat beïnvloeden stellen de analisten.

Of registreer je om te kunnen reageren.