Home

Nieuws 1 reactie

Snijderij uit 'Greenerystal' sluit fabrieken

Snijderij Hessing Supervers sluit de vestigingen in Uden en Maasbree.

Dat betekent dat de productie van deze vestigingen wordt overgebracht naar Helmond en Zwaagdijk-Oost (Noord-Holland). De stap moet de efficiëntie vergroten na jaren van overnames (Groentehof en fruitsnijderij van Chiquita). Het bedrijf boekt nog altijd autonome groei, stelt het desgevraagd. De totale markt voor voorverpakte groente groeit met drie tot vier procent.
The Greenery heeft 45 procent van de aandelen in Hessing en levert veel van de groenten aan de snijderijen. De resultaten van Hessing droegen de laatste jaren bij aan de nettowinst van The Greenery. Nu een groter deel van de productie in Noord-Holland zal worden gedraaid, betekent de sluiting van fabrieken dat meer Noord-Hollandse groente zal worden verwerkt, maar de gevolgen voor telers zijn nauwelijks merkbaar, denkt directeur Frank Hessing.

In de nieuwe opzet wordt de fabriek in Helmond ingericht als specialiteitenfabriek voor maaltijdsalades, slaschotels, rauwkost, verse sappen, vers fruit en biologische producten. De fabriek in Zwaagdijk-Oost wordt de fabriek voor gesneden, panklare groente. De vestigingen Hessing Uden en Hessing Maasbree worden eind 2014 en begin 2015 gesloten. Deze verandering wordt doorgevoerd met behoud van werkgelegenheid voor de vaste medewerkers.

Eén locatie is een huurpand met een aflopende contract, de andere locatie wordt verkocht.  "Niet als groentensnijderij. Dan brengen we de inventaris nog het liefst naar de sloop", aldus Hessing.

Eén reactie

  • G.R. Koekoek

    Breng de inventaris dan maar naar De groente snijderij van koekoek in Dronten ik betaal net iets meer dan de sloopprijs:-)

Of registreer je om te kunnen reageren.