Home

Nieuws

Minder bezoekers Floriade

De Floriade 2012 heeft 1,7 miljoen bezoekers getrokken, 300.000 mensen minder dan aan het eind van het evenement is bekendgemaakt.

Dat staat in het eindrapport van de Commissie Onderzoek Floriade. De organisatie heeft altijd gecommuniceerd dat 2 miljoen bezoekers exact voldoende is om geen verlies te draaien. Al snel bleek de Floriade toch een exploitatietekort van circa 9 miljoen euro te hebben gerealiseerd, wat wel nog verzacht wordt door de blijvende waarde van de infrastructuur die is aangelegd. Begin december 2012 concludeerde de voorzitter Regio Venlo dat het tekort gevolg is van lagere inkomsten en hogere uitgaven. Volgens het eindrapport werd de lokale politiek overstemd door de Floriade-top, die overigens tot afgelopen vrijdag in functie was. De Floriade-directie dreigde een wethouder die wist van financiële problemen aansprakelijk te stellen als hij hierover zijn gemeenteraad informeerde.

Of registreer je om te kunnen reageren.