Home

Nieuws

Kamer: snel duidelijkheid producentenorganisaties

De Tweede Kamer wil dat het kabinet zo snel mogelijk met een ontwerp komt waaruit duidelijk moet worden hoe producenten- en interbranche-organisaties eruit moeten gaan zien om te voldoen aan de Europese voorwaarden.

De Kamer stemde in met een motie van CDA-Kamerlid Jaco Geurts. Aanleiding voor het verzoek is dat de nieuwe organisaties veel taken van de productschappen op zich moeten nemen. Dit verloopt moeizaam.
Staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) zegt ook snel duidelijkheid te willen geven, maar dat ze daarvoor wel afhankelijk is van de Europese Commissie, die eerst een aantal uitvoeringsvoorschriften moet vaststellen. "We zitten de Commissie wat dat betreft achter de broek", zei Dijksma tijdens het debat.

Of registreer je om te kunnen reageren.