Home

Nieuws

Extra eco-tax kost Frans tomatenbedrijf 10.000 euro

Franse boeren en tuinders protesteren vandaag met blokkades op de wegen rond Parijs tegen ondermeer belastingverhoging.

Dat raakt de tuinbouw ook. De Bretonse tomatenteler Christoffe Rousse zegt dat de voorstellen van de Franse regering om extra belasting te heffen op transport hem 10.000 euro kosten. Hij teelt tomaten in een kas van twee hectare. Transport maakt nu al tien procent uit van de uitgaven van  het bedrijf, zo zegt Rousse tegen BBC World.

De protesten zijn gericht tegen milieumaatregelen die trekkergebruik moeten terugdringen. Ook zal de BTW op kunstmest verhoogd worden, maar niet op verse agrarische eindproducten.

Bij protesten tegen de extra eco-heffing zijn al verschillende tolpoorten vernield.  Donderdag is tijdens protesten ook een brandweerman om het leven gekomen. De boeren blokkeren met hun tractors de snelwegen rondom Parijs. Daarbij botste de auto van de brandweerman, die op weg was naar zijn werk, tegen een vrachtwagen.

Of registreer je om te kunnen reageren.