Home

Nieuws

Dijksma op handelsmissie naar Indonesië

Minister-president Mark Rutte, staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) en minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse handel en Ontwikkelingssamenwerking) gaan volgende week op handelsmissie naar Indonesië. Aan de missie doen ongeveer honderd bedrijven mee. Het is de grootste handelsmissie ooit naar Indonesië.

Nederland is de tweede handelspartner binnen Europa van Indonesië. De wederzijdse handel tussen de landen bedroeg in 2012 3,5 miljard euro. De Indonesische economie groeit jaarlijks 5 procent. Het is de grootste economie van Zuidoost-Azië.
Voor het Nederlandse bedrijfsleven liggen er grote kansen in Indonesië, met name in de sectoren land- en tuinbouw, voedselverwerking, water, infrastructuur, logistiek en gezondheidszorg.

Dijksma zal tijdens het bezoek onder andere spreken met de Indonesische minister van landbouw, minister Suswono. Ze spreken over samenwerking op het gebied van onder andere tuinbouw, zuivel en pluimvee.
Ook brengt Dijksma een bezoek aan East-West Seed Indonesia, een vooraanstaand bedrijf op het gebied van de groenteteelt en een fabriek van FrieslandCampina. Hier wordt gesproken over het belang van voedselzekerheid en de rol die het Nederlands bedrijfsleven daarbij kan spelen in Indonesië.

Of registreer je om te kunnen reageren.