Home

Nieuws

Bundeling Duitse groentetelers

Door de fusie van twee coöperaties in het zuidwestelijke gebied Pfalz ontstaat het grootste aaneengesloten teeltgebied van Duitsland.

Dat laten de coöperatie OGM Maxdorf-Lambsheim eG en Pfalzmarkt eG  weten. De fusiepartij gaat onder de naam Pfalzmarkt eG verder. Die partij is ook de grootste met in 2012 een omzet van 118 miljoen euro in groente. Beide coöperaties zijn vooral groot in vollegrondsgroente, met een beperkt glasareaal en fruit.

Uit het persbericht van de fusie valt op te maken dat de twee organisaties de laatste jaren al sterker samenwerkten op afzetgebied, maar nu mogen ze zich als één partij op de markt begeven en geeft de fusie een betere kans de prijs voor groente te stabiliseren op een volgens Pfalzmarkt 'zeer competitieve markt'. Al laat Pfalzmarkt weten dat door de bundeling geen wonderen verwacht mogen worden op gebied van prijsvorming.

De 1.400 leden van Pfalzmarkt produceren 200.000 ton groente en fruit op 12.000 hectare. Uit de laatste cijfers van OGM Maxdorf-Lambsheim eG uit 2007 blijkt dat de coöperatie vooral groot is in bloemkool en ongeveer 15 miljoen euro omzet voor haar leden.

Of registreer je om te kunnen reageren.