Home

Nieuws

Analisten voorzichtig positief over Univeg

Univeg heeft goede kansen om voldoende winst te genereren in de toekomst met haar strategie bij grote supermarktketens als Albert Heijn.

Toch heeft kredietbeoordelaar Standard & Poor's het Belgische Univeg en het handelsonderdeel Fieldlink beoordeeld als kwetsbaar voor negatieve marktontwikkelingen. Dat bleek in de Ehec-crisis, stellen analisten, maar ook mogelijk toekomstig toenemende concurrentie kunnen het resultaat beïnvloeden stellen de analisten. Bij een crisis kan de beoordeling worden verlaagd. Nu krijgt het concern een B- van de beoordelaars, waar een triple-A-status de hoogste score is.
De beoordeling is positiever nu de oprichter Hein Deprez teruggekeerd is met verschillende financiers. Dat kan het concern verder laten integrereren in de aanbodketen voor groente en fruit. Ook is er vertrouwen dat het concern verdere efficiëntieslagen kan maken onder Deprez. Daarbij gaat S&P ervan uit dat Univeg geen grote aankopen meer doet zoals het eerder deze eeuw nog deed door ondermeer Atlanta in Duitsland over te nemen.
Met een haalbare marge van meer dan twee procent moet een winst voor belasting mogelijk zijn van 55 miljoen euro. De kredietbeoordeling volgt op een recente herfinancieringsoperatie door Univeg, waarbij het concern meer dan 265 miljoen poogt aan te trekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.