Home

Nieuws

4Evergreen en Westende Fruit in finale Tuinbouw Ondernemersprijs

Paprikabedrijf 4Evergreen uit Steenbergen en Westende Fruitteelt uit Fijnaart zijn genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs. Ze nemen het op tegen sierteeltbedrijven Waterdrinker en Schoneveld Breeding.

Op 8 januari wordt de winnaar van de 28e editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs bekend gemaakt. Uit enkele tientallen voordrachten selecteerde de jury vier kandidaten. Westende Fruitteelt is voorgedragen door Coforta/The Greenery, dat zelf het bedrijf al het Nature Counts label toekende. Het bedrijf uit het West-Brabantse Fijnaart teelt op 120 hectare verschillende perenrassen, waaronder clubras Sweet Sensation. Op verschillende manieren zet het bedrijf zich in om duurzaam te telen.  Zo wordt water gespaard doordat de peren worden gespoeld met een eco-recycling machine en wordt de restwarmte van de koelcellen ingezet om de sorteerhal, kantine en het kantoor te verwarmen.

4Evergreen is één van de meest innovatieve paprikabedrijven van Nederland met diverse teeltlocaties in Steenbergen, Sint Annaland en in het Westland. Jaarrond worden belichte rode, gele, groene en oranje blokpaprika's voor iedere markt geteeld en op eigen stations gesorteerd en verpakt. 4Evergreen is één van de initiatiefnemers van Pura Natura, een samenwerkingsverband dat zo veel mogelijk volgens biologische maatstaven teelt voor de Verenigde Staten. De jury van de Tuinbouw Ondernemersprijs oordeelt dat 4Evergreen zich onderscheidt door duurzaam en marktgericht ondernemerschap op relatief grote schaal. Deze genomineerde is voorgedragen door Florpartners.

Waterdrinker Aalsmeer is een cash & carry, groothandel en exporteur van kamer- en tuinplanten en is voorgedragen door Greenport Aalsmeer. Schoneveld Breeding in Twello heeft vooral een sterke marktpositie voor de producten cyclaam en primula obconica en is voor de Tuinbouw Ondernemersprijs voorgedragen door Rabobank Gemeente Voorst.

Of registreer je om te kunnen reageren.