Home

Nieuws 1 reactie

Tuinder in Duurzame 100

Voor het eerst in vijf edities van de Duurzame 100 van Trouw is er een tuinder in opgenomen. Teler van biologische groente Krispijn van den Dries komt nieuw binnen op 71.

'Bioboer' Krispijn van den Dries komt in de vandaag gepubliceerde Duurzame 100 2013 binnen op 71 vanwege zijn opvallende protestactie tegen het inkoopbeleid van de supermarkten. Hij dumpte 6.000 kilo aardappelen op de Dam in Amsterdam, en gaf die weg aan iedereen die ze hebben wilde.

Krispijn van den Dries teelt samen met zijn vader Digni veertig verschillende soorten groente en een aantal akkerbouwproducten als aardappelen en graan op het familiebedrijf in Ens (Noordoostpolder). Sinds 1990 is het bedrijf overgeschakeld op biologische teelt.

Op 1 in de Duurzame 100 staat voor de derde keer op rij Marjan Minnesma van Stichting Urgenda. De lijst is voornamelijk gevuld met actievoerders, politici, opiniemakers, wetenschappers en ondernemers van allerlei pluimage. In die laatste categorie was al langer Jaap Korteweg genoteerd (dit jaar gestegen van 39 naar 22), niet vanwege zijn akkerbouwbedrijf met onder meer ook groente, maar als De Vegetarische Slager.

Nieuw binnengekomen op plaats 27 is staatssecretaris Sharon Dijksma. Zij is de jury vooral opgevallen vanwege de 'lentebries' die zij in het Nederlands natuurbeleid heeft veroorzaakt na 'het ijzige regime' van haar voorganger Henk Bleker.

Eén reactie

  • P Verschuren

    Deze lijst moet duidelijk een andere naam hebben. Er is niets duurzaams aan de biologische teelt. Zelfs op de P van planet scoor je lager om over de P's van people en profit maar te zwijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.