Home

Nieuws

Startersregeling vandaag open

Vanaf vandaag kunnen jonge boeren en tuinders een gooi doen naar de investeringssubsidie Jonge Landbouwers. De EZ-regeling met een budget van 5,3 miljoen euro is open tot en met 13 december.

Het budget voor deze populaire regeling wordt al jaren overtekend. Toekenning vindt vervolgens plaats op basis van loting. Aanleiding om het budget te verhogen ziet het kabinet daar niet in. Integendeel in 2010 en 2011 bedroeg het budget nog 12 miljoen.

De kosten waarvoor steun kan worden aangevraagd door de ‘jonge’ starters (jonger dan 40) moeten minimaal 20.000 euro en mogen maximaal 80.000 euro bedragen. Van die subsidiabele kosten wordt dan een kwart door EZ gedekt. De jonge starters in de agrarische sector vragen het vaakst subsidie aan voor investeringen in gebouwen, gevolgd door machines en verplaatsbare installaties.

Aanvragen moeten naar de Dienst Regelingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.