Home

Nieuws laatste update:24 okt 2013

Overbrugging taken schappen verantwoordelijkheid sector

De overbrugging van de niet-publieke productschapstaken in de periode dat de productschappen zijn opgeheven, maar nog geen nieuwe organisaties zijn ingericht, is de verantwoordelijkheid van de sector zelf. Dat vindt het ministerie van Economische Zaken.

"Het is in eerste instantie aan de sector om, met gebruikmaking van de bestaande en toekomstige mogelijkheden, de nodige voorzieningen te treffen waardoor de medefinanciering kan worden voortgezet", schrijft minister Henk Kamp in een brief aan de Tweede Kamer. Over de medefinanciering van het Diergezondheidsfonds in 2014 wordt momenteel met de sector gesproken. Voor de private financiering van onderzoek en innovatie (in de topsectoren Agri&Food en Tuinbouw en Uitgangsmaterialen) wordt 2014 gezien als overgangsjaar, waarbij de publieke bijdrage volledig beschikbaar blijft.

Kamp verwacht dat de 31 miljoen euro voor financiering van de opheffing van de productschappen voldoende is om de autonoom publieke taken uit te laten voeren door de rijksoverheid. Doelstelling is om de productschappen in 2014 op te heffen en de publieke taken onder te brengen bij het ministerie.

Of registreer je om te kunnen reageren.