Home

Nieuws

Meer partijen groenten geweerd in de EU

Onveilige partijen groente en fruit worden meer geweerd van de Europese markt.

Dat blijkt uit meldingen van het Rapid Alert System van de EU. Tot deze week werden 140 onveilige partijen vernietigd en 71 partijen geweigerd aan de buitengrens. Dat is circa 30 procent meer dan vorig jaar in diezelfde periode. Het aantal meldingen over onveilige partijen aan de buitengrens van de EU bedraagt nu 40 procent van alle meldingen over onveilige groente en fruit.

Veel groente en fruit van buiten de EU komt wel op de markt, maar wordt in het vervolg van de keten nog onderkend als onveilig. De werkelijke aantallen onveilige partijen groente en fruit van buiten de EU zijn daarmee ook lastig vast te stellen.

Een stijging is ook te zien in het aantal geweerde partijen glasgroente uit Turkije. Dit jaar zijn door Bulgarije meer meldingen gedaan van onveilige partijen tomaten en paprika.

Of registreer je om te kunnen reageren.