Home

Nieuws

Kas met groente op hockeyterrein WK 2014

De Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) wil volgend jaar tijdens het WK hockey in Den Haag beweging en gezonde voeding (groente en fruit) promoten.

Daarvoor wordt een kas geplaatst op het hockeyterrein voor presentaties door voedingsspecialisten. Met name kinderen kunnen daar zien hoe bloemen en groenten groeien. "Een gezonde voedingskeuze is onlosmakelijk verbonden met sport en bewegen, voor jong en oud. Dat is dan ook een belangrijk thema tijdens het WK 2014. Als KNHB zijn we ons bewust van het belang van bewegen en gezonde voeding. Wij werken hard aan verdere bewustwording door verenigingen te inspireren en te motiveren een gezond en divers assortiment aan te bieden in de sportkantine", aldus de KNHB.

Tijdens het nationaal Voedingsdebat vrijdag in Poeldijk komen vier internationals van het Nederlandse team het thema onthullen voor het WK: De gezonde sportkantine.
Het doel van de Initiatiefgroep Nationaal Voedingsdebat is te komen tot een hogere consumptie van verse groenten en vers fruit. Daarvoor willen de partijen achter het voedingsdebat (vooral tuinbouwpartijen) in gesprek met de huidige leveranciers van voedingsmiddelen. Het Nationaal Voedingsdebat moet een beweging worden die zich verzet tegen de consumptie van ongezonde voeding. De voedingsmiddelenindustrie heeft inmiddels duidelijk gemaakt niet actief deel te nemen aan het debat.

Of registreer je om te kunnen reageren.