Home

Nieuws laatste update:14 okt 2013

Helikopter zoekt Aziatische roofwespen

De Catalaanse autoriteiten zetten helikopters met infraroodradar in om nesten van de gevreesde roofwesp Vespa velutina op te sporen. Deze uit Azië afkomstige rover vormt een bedreiging van bijenvolken.

De Vespa velutina, ook wel Aziatische hornaar genoemd, met koninginnen van meer dan 3 centimeter lang, is berucht om haar grote reproductiesnelheid. Iedere koningin kan 12.000 nakomelingen krijgen. Sinds de eerste verschijning in 2004 in Frankrijk heeft de roofwesp zich met succes daar gevestigd. Na de recente ontdekking van de wesp in de buurt van Gerona, heeft de Catalaanse overheid eerst geprobeerd de wespennesten te voet op te sporen. Dat leverde weinig vondsten op. Gevreesd wordt dat de belager van bijenvolken zich over heel Spanje verspreidt. De inzet van helicopters moet dat voorkomen, aldus de website Hortoinfo.

Of registreer je om te kunnen reageren.