Home

Nieuws

Greenery: sober sociaal akkoord met bonden

The Greenery heeft met de vakorganisaties een akkoord gesloten over een tweejarig sociaal akkoord, dat als basis dient voor een sociaal plan bij een eventuele reorganisaties.

Dat bevestigt de afzetorganisatie op berichten van het Reformatorisch Dagblad.
Het onderhandelingsresultaat wordt door FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en RMU– aan de achterban voorgelegd. Ook The Greenery heeft het de medewerkers meegedeeld vandaag. Het voorziet onder meer in een versoberde afvloeiingsregeling, maar ook de mogelijkheid om bij een reorganisatie in een lagere schaal te worden geplaatst. Daarentegen gaan de vergoedingen voor onder meer omscholing en verhuiskosten omhoog, meldt de krant op basis van contacten met de vakorganisaties. The Greenery wil de inhoud niet toelichten, omdat het een interne zaak is.

Over het akkoord is vanaf begin dit jaar onderhandeld. In de zomer liepen de gesprekken nog vast, omdat de bonden niet overtuigd waren van de noodzaak tot versobering. Een onafhankelijk expert kreeg vorige maand inzage in de cijfers van The Greenery, waarna verder werd gepraat.

Vorige maand stapte bestuursvoorzitter Philip Smits op. Hij is inmiddels opgevolgd door Okke Koo, een ervaren interim-manager die de afgelopen jaren stevige reorganisaties doorvoerde bij kabelbedrijf Draka, bouwconcern Koop, aardappelzetmeelconcern Avebe en de coöperatieve varkensfokkerij Pigture Group.

Of registreer je om te kunnen reageren.