Home

Nieuws

'Duits minimumloon helpt Nederlandse telers'

De mogelijke invoering van een minimumloon in Duitsland is goed voor de concurrentiepositie van telers in Nederland, zegt voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland.

LTO pleit al langer voor invoering van een minimumloon per lidstaat in de Europese Unie, vooral ook om de ongelijkheid in concurrentie weg te werken. "Bij een open markt hoort een gelijk speelveld voor bedrijven en dat geldt ook voor de agrosector. Een minimumloon voorkomt constructies en concurrentie ten koste van mensen die het met sociaal minimum moeten doen."

De Duitse boerenbond DBV heeft een iets andere opstelling. In de aanloop naar de coalitiebesprekingen herhaalde de DBV dat een minimumloon per sector moet worden vastgesteld door de betrokken cao-partijen. De organisatie is tegen een wettelijk vastgelegd minimumloon.

Bij de besprekingen over een nieuw Duits coalitieprogramma is het minimumloon een van de onderwerpen, waar de partijen het over eens moeten worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.