Home

Nieuws

Britse super wil taken AGF-leverancier zelf doen

Supermarktketen Morrisons heeft besloten de invoer en verwerking van bananen voortaan zelf te doen.

Het winkelbedrijf, dat de volledige keten voor veel producten steeds meer zelf in huis haalt, heeft daartoe onlangs een rijp-bedrijf voor bananen elders in Engeland over kunnen nemen van DelMonte.

Als gevolg daarvan wil het Britse fruitinvoerbedrijf SH Pratt 100 van de 300 werknemers ontslaan om de onderneming aan te passen aan de veranderde omstandigheden op de markt voor bananen. SH Pratt is nu overleg begonnen met het personeel en de bonden over een afvloeiingsregeling. De directie onderstreept daarbij dat het voortbestaan van de onderneming niet in gevaar is. Morrisons deed hetzelfde ook al met vis en met vlees, voor dat laatste hebben ze een tijd geleden een bedrijf van het toenmalige Nederlandse Vion UK overgenomen.

Ruud Peys

Of registreer je om te kunnen reageren.