Home

Nieuws

Verzekering voor overstromingen op komst

Schade als gevolg van overstroming moet vanaf volgend jaar worden opgenomen in inboedel- of opstalverzekeringen. Dat wil het Verbond van Verzekeraars. Zij hebben een plan hiervoor ingediend bij de NMa.

Verzekeringspremies worden hierdoor enkele euro’s per jaar duurder. In Nederland kon je lange tijd niet verzekeren tegen overstromingen. Schade kon verhaald worden op een regeling van de overheid.

Dit weekend liet minister Melanie Schultz van Haegen weten dat Nederland onvoldoende is voorbereid op overstromingen. De overheid werkt hierom aan nieuwe draaiboeken voor evacuaties en andere maatregelen. "Te veel mensen kennen het risico niet en ze weten niet wat ze moeten doen in geval van nood", aldus Schultz.

Of registreer je om te kunnen reageren.