Home

Nieuws

Veel minder dodelijke ongevallen

In 2012 kwamen er twaalf mensen om het leven tijdens hun werk in de agrarische en groene sector. Dat is een forse daling ten opzichte van 2011 (22 doden) en 2010 (19 doden).

De agrarische gezondheidsdienst Stigas constateert dat driekwart van de dodelijke ongevallen een 50-plusser betreft. Nu we steeds langer gaan doorwerken is veiligheid voor ouderen een aspect dat alle aandacht verdient, stelt Stigas.

Ook al is 12 een laag aantal, toch roept Stigas ondernemers op van de ongevallen te leren. Want tegenover elk dodelijk ongeval staan ongeveer 30 ernstige ongevallen en 300 ongevallen met letsel. Speciaal voor glastuinbouwbedrijven is er het project Mijn bedrijf, jouw bedrijf. Verder is op stigas.nl veel algemene informatie te vinden over het opsporen en wegnemen van risico’s.

De dodelijke ongevallen op een rij

Twee broers (58 en 61) gedood door stier. Man (64) overreden door trekker. Man (17) geëlektrocuteerd na aanraking trekker met hoogspanningskabel. Man (56) valt door dak. Man (54) doodgedrukt door grijper. Man (50) valt in rooimachine. Jongetje (3) op erf overreden door vrachtwagen. Man (78) op de horens genomen door ram. Man (67) geraakt door vallende kist. Man (45) gedood door stier. Man (21) onder gierton terechtgekomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.