Home

Nieuws

UWV mag cliënt kas in sturen

Het UWV mag een gedeeltelijke arbeidsongeschikte vrouw verwijzen naar werk in de tuinbouw. Dat oordeelt de Centrale Raad van Beroep over een zaak uit 2009.

De vrouw bleek bij een keuring minder dan 35 procent arbeidsongeschikt, waardoor haar uitkering na ruim drie jaar werd stopgezet. De vrouw vocht het oordeel van de verzekeringsarts echter aan omdat deze ten onrechte geen rekening had gehouden met aanvullende (deels psychologische) klachten. De verzekeringsarts had wel gesignaleerd dat tillen en statische belasting voor de vrouw tot problemen kan leiden. Bij de uitspraak is nu wel rekening gehouden met deze klachten, maar toch blijft werk in de tuinbouw mogelijk voor deze vrouw, oordeelt de raad.

Voor de uitspraak is een arbeidsdeskundig rapport opgesteld om te oordelen of de belastbaarheid van de vrouw in de geselecteerde functies, waaronder tuinbouw, niet overschreden wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.