Home

Nieuws

PvdD wil minder importgroente in supermarkt

De regering moet zich in gesprekken met supermarkten inzetten voor een meer seizoensgebonden aanbod van groenten en fruit.

Nu schaffen consumenten te vaak gedachteloos producten aan zonder zich bewust te zijn van de milieu-impact van deze producten. Dat is een belangrijk onderdeel van een motie die de Partij voor de Dieren deed bij de behandeling van de begroting van EZ. De motie werd niet afgewezen, maar aangehouden. Het is overigens niet te verwachten dat supermarkten hun import terugschroeven.

Het onderwerp lijkt wel te passen in bestaande duurzaamheidsprojecten waarin de overheid met supermarkten samenwerken. Daaruit onstond al het besluit om de import te verduurzamen. De Tweede Kamer lijkt nu niet afwijzend te staan tegenover het praten over het beperken van de import.

Of registreer je om te kunnen reageren.