Home

Nieuws

Paddenstoelentelers boos over imago

Veel paddenstoelentelers zijn er verontwaardigd over dat hun sector onlangs negatief in het nieuws kwam. Het tv-programma Keuringsdienst van Waarde berichtte in december over de prakijk in de teelt en het keurmerk Fair Produce.

Werkgevers zouden het niet zo nauw nemen met de regels en (vooral Oost-Europese) werknemers uitbuiten. De sector wil juist van dat imago af, meldt LTO (Land- en Tuinbouw Organisatie) Nederland.

Voorzitter Ko Hooijmans van de vakgroep Paddenstoelen heeft na de uitzending veel reacties van telers en anderen binnengekregen. Velen willen zich aanmelden bij de Stichting Fair Produce. ''Dat is een goede ontwikkeling. Die kant moeten we op. Jammer en pijnlijk dat daarvoor eerst de hele sector door het slijk wordt gehaald.''

De uitzending zorgde voor nogal wat commotie. Minister Lodewijk Asscher (Werkgelegenheid) riep consumenten erna op alleen ''eerlijk geproduceerde'' champignons te kopen bij winkels die het keurmerk Fair Produce hanteren. Ook de champignonsector zelf moet de nodige stappen zetten, vond hij.

Of registreer je om te kunnen reageren.