Home

Nieuws

Opnieuw terugroepactie Univeg

Univeg laat champignons in België uit de rekken halen omdat er mogelijk nicotine in aanwezig is. Dat maakte het bedrijf bekend. De nicotine kan acute gezondheidsproblemen veroorzaken.

Het bedrijf heeft de laatste maanden vaker groenten teruggeroepen. In augustus ging het om sojascheuten, in december om een salade, maar dat ging om aangeleverde hamreepjes in de salade. Volgens een woordvoerder zijn de opeenvolgende terugroepacties het gevolg van de strenge interne controle en toezicht van de Belgische voedselautoriteit FAVV. “De controles zijn strikt en in het belang van onze klanten. En verder zijn de terugroepacties door verschillende onderdelen van het bedrijf gedaan. Bij de salades ging het om convenience, deze terugroepactie is gedaan door Univeg Belgium.

Univeg besloot de voorzorgsmaatregel nu te nemen in samenspraak met het Federaal Voedselagentschap. Wie de paddestoelen opeet kan last krijgen van overdreven agitatie, hoofdpijn, verwardheid, gehoor- en zichtstoornissen, hartkloppingen en bloeddrukstijging. Mensen die al van de paddestoelen aten, worden dan ook verzocht een arts te raadplegen.

Of registreer je om te kunnen reageren.