Home

Nieuws

Omzet veilingen REO en MV groeit 20 procent

De omzet van de De Mechelse Veilingen steeg met meer dan 20 procent van 179 miljoen euro in 2011 naar 215 miljoen euro in 2012. De REO Veiling REO in Roeselare maakte een plus tot bijna 156 miljoen euro.

Van het belangrijkste product voor de Mechelse Veilingen, dat is tomaat, werd 110.000 ton verhandeld voor een middenprijs van 75 eurocent per kilo, tegenover 55 cent in 2011. Dat bepaalde 40 procent van de omzet. Door de fusie met Coöbra is De Mechelse Veilingen operationeel onder de naam BelOrta.

Voor veiling REO blijft prei het belangrijkste met een handelsvolume van  59,3 miljoen kilo.  Komkommer gaf de sterkste omzetgroei met 28 miljoen stuks. De aanvoer van witlof en aardbeien namen eveneens toe, de aanvoer van sla daalde met 10 procent.  De omzet in 2012 lag nog wel achter op die in 2010, die was toen nog bijna 23 miljoen euro hoger.

Dit jaar wil de REO Veiling inzetten op  een verdere versterking van het Flandrialabel, interne bedrijfsmodernisering, verdere samenwerking met de tuinbouwveilingen in Bretagne en een rechtstreekse shuttle met Venlo.

Of registreer je om te kunnen reageren.