Home

Nieuws

Nieuwe Duitse kas op restwarmte biogas

In de Zuid-Duitse plaats Aach bouwt een lid van afzetorganisatie Reichenau-Gemüse eG een nieuwe komkommerkas.

De 28-jarige Benjamin Wagner investeert vier miljoen euro in een drie hectare grote kas voor biologische komkommers. De kas komt naast een biogasinstallatie. De restwarmte dekt zestig procent van de warmtebehoefte af.  Voor Reichenau-Gemüse betekent de bouw opnieuw een uitbreiding van de moderne glasopstand. Vorig jaar startte de teelt van 11 hectare paprika.

Voor Wagner is de productie van twee miljoen komkommers per jaar niet een uitbreiding, maar een vernieuwing van de teelt. Het bedrijf teelt dit jaar nog op verschillende verouderde locaties, en start in 2014 met de productie uit de nieuwbouwlocatie in Aach.

Net als de paprika van Reichenau is voor de biologische komkommer afzet geregeld naar Edeka Südwest. Wagner plant een teelt in de maanden april tot september en gebuikt de kas in de wintermaanden voor teelt van ondermeer veldsla.

Of registreer je om te kunnen reageren.