Home

Nieuws

Lidl wil aardbei en asperge onder Fair Produce

Supermarktketen Lidl heeft het voornemen om op korte termijn seizoensgroenten als aardbeien en asperges door Fair Produce te laten certificeren.

Het keurmerk garandeert nu voor champignons dat er op het gebied van arbeidsvoorwaarden aan strengere eisen wordt voldaan dan wettelijk noodzakelijk is. Daarnaast garandeert het keurmerk dat er wordt gewerkt in gecontroleerde ketens. "Het is fantastisch dat Lidl het Fair Produce keurmerk omarmt en dit breed wil gaan inzetten in de groente- en fruitsector", aldus Bart Jan Krouwel, voorzitter van Fair Produce.

Lidl begint binnenkort met de verkoop van champignons met het keurmerk op de verpakking. Daarmee groeit de groep supermarkten dat de gecertificeerde champignons verkoopt. Lidl doet dat wel met een zichtbaar keurmerk op de verpakking.


Of registreer je om te kunnen reageren.